ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Δεν μπλοκάρουμε τη λύση, τηρούμε τους κανόνες

Σόιμπλε: Δεν μπλοκάρουμε τη λύση, τηρούμε τους κανόνες
EPA

Στην «υπενθύμιση»πως η Γερμανία είναι μέτοχος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενημερώνοντας από τις Βρυξέλλες τους δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.

Ο Γερμανός υπουργός αναγνώρισε πως το ΔΝΤ αποδείχθηκε «δύσκολο στις διαπραγματεύσεις», ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπάρξει τελικώς συμφωνία εντός τριών εβδομάδων για το ελληνικό ζήτημα.

«Εάν όλα πάνε καλά, θα έχουμε συμφωνία εντός τριών εβδομάδων», δήλωσε, αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι προβλέψεις της ευρωζώνης για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι διαφορετικές από αυτές του ΔΝΤ.

Ο Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των θέσεών του και της στάσης της γερμανικής κυβέρνησης, λέγοντας πως «η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τίποτε για την Ελλάδα, απλώς επιμένει στους κανόνες». Στη σημείο αυτό υπενθύμισε πως οι γερμανικές θέσεις διαχρονικά τυγχάνουν ευρείας στήριξης στην ευρωζώνη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι το ΔΝΤ τελικώς θα συναινέσει στις θέσεις της ευρωζώνης κάτι που απέδωσε όμως εμμέσως στην ισχύ της Γερμανίας.

«Είμαι εξαιρετικά πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει τελικά στην προτεινόμενη συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς είμαστε μέτοχοι στο Ταμείο», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ