ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημέρωση για τις επιπτώσεις των κεφαλαιακών περιορισμών στο Χρηματιστήριο

Ενημέρωση για τις επιπτώσεις των κεφαλαιακών περιορισμών στο Χρηματιστήριο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη μείωση του όγκου των χρηματιστηριακών συναλλαγών κατά 70% και στη μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας κατά 50% έχουν οδηγήσει στο διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2015 οι κεφαλαιακοί περιορισμοί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αυτό αναμένεται να επισημάνει στους επικεφαλής των θεσμών ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστήριου Αθηνών σε συνάντηση που θα έχει σήμερα το πρωί μαζί τους. Ο ΣΜΕΧΑ αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν επιφέρει στον κλάδο τα capital controls, αλλά και να προχωρήσει στην κατάθεση δημιουργικών προτάσεων για την υπέρβαση των προβλημάτων.

Τα στελέχη του ΣΜΕΧΑ αναμένεται να αναφερθούν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και να επισημάνουν πως η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι σαφώς καλύτερη σήμερα σε σύγκριση με τα τέλη Ιουνίου.

Στη βάση αυτή αναμένεται να προτείνουν μέτρα σταδιακής χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία και θα επιτρέψουν στους Έλληνες επενδυτές να επενδύουν πιο εύκολα σε ελληνικές και ξένες μετοχές.

Τα στελέχη των θεσμών αναμένεται να ζητήσουν τις προβλέψεις του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστήριου Αθηνών για την κλίμακα ενδεχόμενων εκροών κεφαλαίων στο εξωτερικό που θα μπορούσε να προκαλέσει μια πιθανή άρση των capital controls.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ