Πηγή του ΔΝΤ αποκαλύπτει: Συμφωνία για την Ελλάδα εντός 3 εβδομάδων
Η καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία για το χρέος είναι οι επικείμενες προθεσμίες για πληρωμές ομολόγων που θα υποχρεώσουν σε μια συμφωνία. Αυτό δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο δίκτυο CNBC.
Τα ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα, μεταξύ τους και οι επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, έχουν επίσης καθυστερήσει τη διαδικασία, επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο. Αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΔΝΤ, που έχει γνώση των συνομιλιών αλλά δεν θέλει να κατονομαστεί, οι επικείμενες πληρωμές ομολόγων του Ιουλίου θα διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία σε περίπου τρεις εβδομάδες.

«Κάποιος χρειάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τρεις εβδομάδες λόγω πίεσης χρόνου», δήλωσε ο αξιωματούχος στο CNBC.
Και δεύτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει επίσης γνώση των συνομιλιών, είπε πως: «Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια συμφωνία στις 15 Ιουνίου».
Συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στα Βίλια - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
14:48
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
14:45
AbbVie: Ευρωπαϊκή έγκριση για την θεραπεία του υποτροπιάζοντος ή ανθεκτικού οζώδους λεμφώματος
14:41
Το Πακιστάν καλεί τις ΗΠΑ να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των συνομιλιών με το Ιράν
14:40