ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Focus: Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο βοήθειας

Focus: Πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο βοήθειας
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Την πιθανότατα η Ελλάδα να μην «χρειαστεί να κάνει χρήση του συνολικού πακέτου βοήθειας», επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο κύκλους του ESM, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι παραμένει ασαφές πόσα χρήματα θα περισσέψουν στο τέλος.

Πιο συγκεκριμένα, από το τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ, έχουν εκταμιευτεί από τον ESM μόλις 31,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, έπειτα από ακριβώς τρία χρόνια (σ.σ. από την έναρξη του προγράμματος το 2015). Ενώ διανύουμε το δεύτερο μισό της συνολικής διάρκειας, δεν έχουν εκταμιευτεί ούτε τα μισά χρήματα. Κατά τους εναπομείναντες 14 μήνες οι πληρωμές προς την Αθήνα δεν πρόκειται να αυξηθούν», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Πιθανότατα, «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση του συνολικού πακέτου βοήθειας. Ασαφές παραμένει μόνον πόσα χρήματα θα περισσέψουν στο τέλος», σύμφωνα με κύκλους του ESM που επικαλείται το Focus Online.

Επιπλέον, σύμφωνα με το «Focus», «ούτε από τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας είχε εκταμιευτεί το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν. Από το πρώτο πακέτο ύψους 110 δισ. ευρώ είχαν εκταμιευτεί μόλις 73 δισ. ενώ από το δεύτερο ύψους 163,6 δισ. δόθηκαν τελικά τα 142,7 δισ. ευρώ».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ