ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δείχνουν οι θεσμοί για τους κεφαλαιακούς περιορισμούς στο Χρηματιστήριο

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δείχνουν οι θεσμοί για τους κεφαλαιακούς περιορισμούς στο Χρηματιστήριο

Η χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι αποκλειστικό θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκαθάρισαν σήμερα οι θεσμοί στη Διοίκηση του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστήριου Αθηνών, παραπέμποντας ακολούθως τους χρηματιστές στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο ΣΜΕΧΑ συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Hilton με τον Ράσμους Ρέφερ τον επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ για την Ελλάδα στον οποίο παρουσίασε τις θέσεις της χρηματιστηριακής κοινότητας, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος σε σχέση με τις επενδύσεις και την προσέλκυση κεφαλαίων.

Ο ΣΜΕΧΑ έκανε έναν απολογισμό των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν επιφέρει στον κλάδο τα capital controls, εστιάζοντας στη μείωση του όγκου των χρηματιστηριακών συναλλαγών κατά 70% και στη μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας κατά 50% στο διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το στέλεχος της ΕΚΤ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα επιχειρήματα του ΣΜΕΧΑ και προχώρησε σε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για αυτά.

Ο κ. Ρέφερ ξεκαθάρισε πως παρά την «τεχνική» εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ζήτημα των capital contols, εκείνος που αποφασίζει είναι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναξιολογήσουν την κατάσταση σε νέα συνάντηση εντός του Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ