Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα
Στην παράταση της προθεσμίας για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, που λήγει σήμερα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας σε σχετική έκκληση του Κωνσταντίνου Κόλλια, επικεφαλής του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, στο πλαίσιο σημερινής ακρόασης στη Βουλή.
Η παράταση της ρύθμισης συνοδεύεται με αυξημένα πρόστιμα και προσαυξήσεις σε σχέση με όσους έσπευσαν και εντάχθηκαν πρώτοι. Όσοι ενταχθούν έως και σήμερα που τυπικά λήγει η προθεσμία του ν.4446/2016 θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 10%, ενώ για όσους ενταχθούν από τον Ιούνιο και μετά θα κλιμακώνεται σε 12% και ακόμα υψηλότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ρύθμιση έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα περίπου 49.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αποκάλυψαν στις φορολογικές αρχές αδήλωτα κεφάλαια σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ. Οι φόροι που έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ καθώς οι φορολογούμενοι επιλέγουν να εξοφλήσουν τον φόρο που βεβαιώθηκε στα αδήλωτα κεφάλαια σε 12 μηνιαίες δόσεις.
SPONSORED
Κολομβία: Aπελαύνει τον πρεσβευτή της Βολιβίας σε αντίποινα για την απέλαση της πρέσβειράς της
09:04
Iron Maiden: Τα εννέα άλμπουμ που έχτισαν την αυτοκρατορία του heavy metal
08:56
Συναγερμός για εξαφάνιση 40χρονου από τα Πατήσια - Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού
08:47
Πώς συνδέεται το δίκτυο εταιρειών του Ίλον Μασκ: Αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις της SpaceX με την Tesla
08:45