ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Εθνικός στόχος οι επενδύσεις

ΣΕΒ: Εθνικός στόχος οι επενδύσεις

Επενδυτικό συνέδριο στο οποίο θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε έναν πραγματικά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό θα διοργανώσει ο ΣΕΒ στις αρχές του 2018, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας σήμερα στην κλειστή πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. 

Ο κ. Φέσσας μίλησε για την ανάγκη βιομηχανικής αναγέννησης της χώρας υποστηρίζοντας ότι η ελληνική βιομηχανία με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή και τις εξαγωγές της και να στηρίξει πολύ περισσότερο την ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου, σημείωσε ότι η ανθεκτικότητα του Συνδέσμου «αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι κάθε κύκλος κρίσης έχει κι ένα τέλος

«Η υπερεκατονταετής ιστορία του Συνδέσμου μας, όπως επέζησε μέσα από Παγκόσμιους Πολέμους, Εμφύλιο, Δικτατορία, διχασμούς και τόσες άλλες κρίσεις, η εσωτερική του σοφία και γνώση για τις βαθύτερες συναρμογές της ελληνικής οικονομίας, η ενότητα των μελών μας, είναι η δύναμή μας», τόνισε ο κ. Φέσσας. Σε δηλώσεις του ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε ως εθνικό στόχο τις επενδύσεις τονίζοντας ότι με αυτόν τον στόχο θα συμπορευτούν εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και κοινωνία.

Ο Γενικός Διευθυντής Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι τη χρονιά που πέρασε τα μέλη του ΣΕΒ αυξήθηκαν κατά 30%. «Τα μέλη μας στηρίζουν έμπρακτα τα δημόσια έσοδα, δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν, επενδύουν, εξάγουν και πραγματοποιούν το 65% των συνολικών επιχειρηματικών επενδύσεων», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Εξάλλου, την εκτίμηση ότι θα έχουμε μια «μεσοβέζικη» λύση για το χρέος, με την οποία κυβέρνηση και δανειστές θα «κλωτσήσουν το τενεκεδάκι παρακάτω» καταδικάζοντας, παράλληλα, τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλές δεκαετίες, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η λύση για το χρέος δεν αρκεί για να υπάρξει ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις καθώς και μείωση της φορολογίας , για την οποία οι προτάσεις θα επικαιροποιηθούν και θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο. Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ εκτός από προγραμματικές θέσεις ετοιμάζει και νομοσχέδια.

«Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Η προώθηση επενδύσεων είναι η βασική κοινωνική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί σήμερα. Όσο έχουμε μια κυβέρνηση που θεωρεί δάσος το Ελληνικό, θεωρεί μνημείο το σιλό στο λιμάνι του Πειραιά και όσο υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση η οποία ακυρώνει αυτό που ψήφισαν οι ίδιοι μια βδομάδα πριν, η χώρα δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις», πρόσθεσε.

Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Prem Watsa. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Πρόεδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ