ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλήρωτοι 3.150 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Απλήρωτοι 3.150 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Εργάζονται , αλλά δεν αμείβονται 3.150 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν στις αρχές του έτους μέσω του ΟΑΕΔ, με στόχο να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για 12 μήνες.

Το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναμενόταν να προσφέρει ανακούφιση τόσο στις δομές Υγείας όσο και στους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αναζητούσαν εργασία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι 3.150 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σε κάποιες περιπτώσεις έως και τέσσερις μήνες, ενώ παράλληλα τους οφείλονται οι αμοιβές των νυχτερινών και των Κυριακών - αργιών.

Μετά από κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους μόνο για το ζήτημα της έγκαιρης εξόφλησης, δήλωσαν όμως αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί πως τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα αιμορραγούν καθώς οι ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό αγγίζουν τις 6.500 πανελλαδικά, όταν μάλιστα ο μέσος όρος ηλικίας των ειδικευμένων είναι τα 60 χρόνια.

Παράλληλα, διογκώνεται και η «μαύρη τρύπα» στο νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι οι κενές θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα υπολογίζονται σε 20.000.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ