ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 117 εκατομμυρίων ευρώ στα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Μείωση 117 εκατομμυρίων ευρώ στα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μείωση 117 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ανερχόμενες σε 4,959 δισ. ευρώ, από 5,076 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν στα τέλη Απριλίου κατά 48 εκατ. ευρώ, σε 3,908 δισ. ευρώ, έναντι 3,95 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου διαμορφώθηκαν σε 1,051 δισ. ευρώ, μειωμένες έναντι του Μαρτίου όταν και είχαν ανέλθει σε 1,120 δισ. ευρώ.

Οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων ήταν 2,62 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου. Τα νοσοκομεία είχαν συνολικά οφειλές ύψους 600 εκατ. ευρώ από 618 εκατ. ευρώ το Μάρτιο. Τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα χρωστούσαν 457 εκατ. ευρώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση 354 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως ληξιπρόθεσμες χαρακτηρίζονται οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τρίτους που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ