ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάπτυξη και κοινωνική ευθύνη στο 7ο συνέδριο Capital Link

Ανάπτυξη και κοινωνική ευθύνη στο 7ο συνέδριο Capital Link
CNN Greece

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 7ο ετήσιο συνέδριο της Capital Link που φέτος είχε σαν τίτλο «Επενδύοντας στην ανάπτυξη. Το νέο πρόσωπο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.» Όπως είπε στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Capital Link Inc, Νίκος Μπορνόζης, «το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια πολύ σημαντική στιγμή καθώς η ελληνική οικονομία βρίσκεται στη θέση της επανεκκίνησης και έτοιμη να ξαναπροχωρήσει προς την ανάπτυξη».

Το συνέδριο της Capital Link, έχει στόχο να προβάλει τις δράσεις των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ελληνικής οικονομίας, των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα για μια βιώσιμη ανάπτυξη και το πως οι καλές πρακτικές θα επιστρέψουν στην κοινωνία και θα ενισχύσουν την απασχόληση και την ποιότητα ζωής.

Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν φέτος ήταν:

  • η πρόκληση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού και η προετοιμασία των νέων ανθρώπων για τις προκλήσεις του αύριο, εμφυσώντας τους το επιχειρηματικό πνεύμα. Παράλληλα η υποστήριξη των επιχειρηματιών του αύριο με τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία και θεσμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Κεφάλαιο κ.α. Στελέχη αυτών των θεσμών παρουσίασαν το ιστορικό και τη δράση τους και έδωσαν ένα πλαίσιο χρηματοδότησης και λειτουργίας που οι νέες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν υπόψη τους.
  • η δημιουργία προοπτικών και ευκαιριών από ελληνικές επιχειρήσεις που αποτελούν πυλώνες για την ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν σχετικές παρουσιάσεις από στελέχη της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και του ΟΤΕ. Το κοινό μάλιστα υποδέχθηκε πολύ θερμά την πρωτοβουλία του ΟΤΕ με το πρόγραμμα 50 plus που έχει στόχο να καταπολεμήσει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό στην τρίτη ηλικία.
  • τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τόσο από την πλευρά των προβλημάτων που δημιουργεί στο τραπεζικό σύστημα και κατ επέκταση στην οικονομία όσο και από την πλευρά των ευκαιριών που δημιουργεί για επενδύσεις και ανάπτυξη.
  • οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, από ελληνικά αλλά και ξένα private equity.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι έχουν συσσωρευτεί όλες οι προϋποθέσεις για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη καθώς έχουν διορθωθεί ανισορροπίες δεκαετιών, σημειώνοντας ότι θα πρέπει «να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.» Αναφέρθηκε επίσης στις ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων ετών και σε μια σειρά νέων επενδύσεων που είναι έτοιμες να υλοποιηθούν και κατέληξε λέγοντας ότι αν ολοκληρωθεί θετικά η διαπραγμάτευση στο eurogroup της 15ης Ιουνίου, η ελληνική οικονομία μπορεί να εκτιναχθεί.

Προσκεκλημένοι στα πάνελς ήταν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών funds των ΗΠΑ όπως οι Τζον Κάλαμος, Ντιν Μητρόπουλος και Τζον Κουντούνις οι οποίοι εκτίμησαν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί τώρα να προσελκύσει επενδύσεις. Άλλωστε η κοινοπραξία με επικεφαλής το group του Τζον Κάλαμος διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική. Ο κ. Κάλαμος τόνισε ότι βούληση του είναι να γίνει καταλύτης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο και λειτουργικό το ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα.

Το Capital Link φέτος τίμησε με το δύο εξέχουσες μορφές του επιχειρηματικού κόσμου με το ελληνικο και αντίστοιχα διεθνές, Capital Link CSR Leadership Award για την προσφορά τους στην Ελλάδα και στην ελληνική κοινωνία. Τον κ.Μιχάλη Τσαμάζ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ και τον κ. Nickolas Logothetis, συνιδρυτή του Concordia summit και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Libra Group. Τα βραβεία στους δύο τιμώμενους απένειμε ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης

Το συνέδριο και φέτος είχε μία παράλληλη εκδήλωση. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο περισσότερες από 100 ΜΚΟ παρουσίασαν το έργο τους, τις πρωτοβουλίες τους, και τις δραστηριότητες τους και διέθεσαν ενημερωτικό υλικό στο κοινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ