«Λύση» στο Eurogroup δείχνουν οι αποδόσεις των ομολόγων
Αισθητή πτώση κατέγραψε τη Δευτέρα η απόδοση του διετούς ελληνικού ομολόγου με τους επενδυτές στην αγορά χρέους να βλέπουν πως η Ελλάδα θα λάβει στο Eurogroup της Πέμπτης την πολυπόθητη δόση και μια διαβεβαίωση για το χρέος ικανή να εξομαλύνει την κατάσταση μεσοπρόθεσμα.
Η απόδοση του διετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,7%, από 5,3% στο άνοιγμα των συναλλαγών γεγονός που δείχνει πως το συγκεκριμένο ομόλογο βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,9%, από 6% στο άνοιγμα των συναλλαγών, κινούμενη σταθεροποιητικά.
Το γεγονός ότι η καμπύλη επιτοκίων δεν είναι αντεστραμμένη, δηλαδή οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων είναι μικρότερες από τις αποδόσεις των μεσοπρόθεσμων χρεογράφων, δείχνει πως οι επενδυτές αποτιμούν χαμηλά το ρίσκο χώρας.
Υπενθυμίζεται πως πριν ακριβώς από δύο μήνες το δεκαετές ομόλογο αναφοράς κατέγραφε απόδοση 6,7%, ενώ το διετές ομόλογο είχε απόδοση 7,4%!
Παράταση σε τέσσερα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Παράθυρο για την ολοκλήρωση των έργων
10:06
«Δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν, ήθελα να κάνω ντόρο»: Τι είπε ο 89χρονος στους αστυνομικούς για την πράξη του
10:01
Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Σπουδές Ιατρικής με διεθνείς προδιαγραφές
10:00
Έρχεται «ψηφιακό μητρώο» και στα ραδιόφωνα - Υποχρεωτική η επικαιροποίηση
09:57