ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνειο 446 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Τυνησία

Δάνειο 446 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Τυνησία
Reuters/File

Δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων (446 εκατ. ευρώ) ενέκρινε η Παγκόσμια Τράπεζα με σκοπό να υποστηρίξει τον προϋπολογισμό της Τυνησίας.

Η χρηματοδότηση ακολούθησε την αποδέσμευση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιας καθυστερημένης δόσης δανείου 320 εκατ. δολαρίων (285 εκατ. ευρώ), μέρος ενός δανείου του ΔΝΤ προς την Τυνησία, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης να επισπεύσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Έχοντας αποσπάσει συγχαρητήρια για την παραδειγματική της μετάβαση στη δημοκρατία μετά την εκδίωξη του τυραννικού Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι το 2011, η Τυνησία απέτυχε έως τώρα να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεών της που θα οδηγούσε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, επισημαίνει το πρακτορείο.

Σε δήλωσή της, η Παγκόσμια Τράπεζα είπε ότι η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί ο επιχειρηματικός κλάδος και η εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς και για να επεκταθεί η πρόσβαση της χώρας σε χρηματοδότηση. Όπως είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας:

Παράλληλα με την υποστήριξη της εφαρμογής των νέων νόμων περί ανταγωνισμού και επενδύσεων, αυτό το δάνειο ανάπτυξης θα βοηθήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιωθεί η απόδοση των δημόσιων επενδύσεων και θα προωθήσει την ευρύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ