Ξεκινούν οι λοταρίες του ΥΠΟΙΚ: 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς για αγορές με POS
Χρηματικά ποσά θα μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στις καθημερινές τους συναλλαγές.
Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών κάνει στροφή 180 μοιρών, τροποποιώντας το αρχικό σχέδιο για τις λοταρίες που προέβλεπε την πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων «πόντων» για μελλοντικές τους συναλλαγές και μόνο.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», κάθε μήνα το Δημόσιο θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογούμενους που διενεργούν συναλλαγές μέσω καρτών. Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει την διαδικασία της κλήρωσης.
Στην κληρωτίδα θα μπαίνουν όλες οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των μηχανημάτων POS. Δηλαδή μεταφορές χρημάτων με e-banking δεν θα λογίζονται ως συναλλαγή από το υπουργείο Οικονομικών και θα εξαιρούνται από τις κληρώσεις.
Αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση, κάθε μήνα 1.000 τυχεροί θα κερδίζουν 1.000 ευρώ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι φέτος έχει αποφασιστεί να μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται η αύξηση του μηνιαίου ποσού καθώς η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Δηλαδή, ενδεχομένως, θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών ειδικά για το φετινό έτος να μοιράζει 2 εκατ. ευρώ σε 2.000 τυχερούς.
Ρεκόρ Γκίνες: Το «White Christmas» είναι το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών
16:02
Πολωνικά πολεμικά αναχαίτισαν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος επάνω από την Βαλτική
15:48
Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ σήμερα (25/12), Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια
15:35
Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης από τον Δήμο Αθηναίων παρουσία του Χάρη Δούκα (pic)
15:22