ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα είναι η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Έτσι θα είναι η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έδωσε στο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του εγχειρήματος τόνισε πως η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, δεν θα είναι ανταγωνιστική προς το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα και θα δημιουργηθεί σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα έχει διττό ρόλο, αφενός ως μηχανισμός συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς και αφετέρου ως φορέας σχεδιασμού, συντονισμού, προτεραιοποίησης έργων και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

« Η δημιουργία της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί εγχείρημα μακράς πνοής. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα το υλοποιήσει με όρους ευρύτερης συνεργασίας, μέσα από ανοιχτή διαβούλευση, λαμβάνοντας υπόψιν θέσεις και προτάσεις άλλων πολιτικών δυνάμεων, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία του αναπτυξιακού τραπεζικού ιδρύματος θα γίνει με ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα αποφασίσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής έπειτα από εισήγηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ