ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέσεις Ντομπρόβσκις για το θέμα των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ

Πιέσεις Ντομπρόβσκις για το θέμα των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/OLIVIER HOSLET

Την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το θέμα των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εκταμιευθεί εγκαίρως η επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

O κ. Nτομπρόβσκις ανέφερε ότι χθες το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Τα πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο».

Στο Εurogoup της 15ης Ιουνίου ζητήθηκε να σταματήσει η δίωξη κατά των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Σλοβάκου, μία Ιταλίδας και ενός Ισπανού που ήταν οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ που έδωσαν το καλώς έχειν για τη ζημιογόνο πώληση των ακινήτων και πλέον είναι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Το θέμα ενδέχεται να απασχολήσει και το σημερινό EuroWorking Group.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ