Μείωση του ELA κατά 2 δισ. ευρώ
Σε μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες από τα 43,6 δισ. ευρώ σε 41,6 δισ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ, καθώς το απόθεμα των καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων κινείται σταθεροποιητικά.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλαδος στις 5 Ιουλίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 41,6 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2 δισ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
Φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Κυψέλη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
19:50
Ο ΟΗΕ ζητά «επείγουσα δράση» απέναντι στην AI - «Είμαστε στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης αλλαγής»
19:47
Στη φυλακή ο 51χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε συστηματικά την 8χρονη εγγονή του στην Κέρκυρα
19:34
Θάνατος Μαζωνάκη: «Χτύπησαν δύο alarm» στην πλασμαφαίρεση αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας
19:23