Μείωση του ELA κατά 2 δισ. ευρώ
Σε μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες από τα 43,6 δισ. ευρώ σε 41,6 δισ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ, καθώς το απόθεμα των καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων κινείται σταθεροποιητικά.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλαδος στις 5 Ιουλίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 41,6 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2 δισ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
Υεμένη: Αναφορές για εκρήξεις κοντά σε δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της Μούχα
22:54
Αυτοκίνητο παρέσυρε τροχονόμο της ομάδας «ΚΟΜΒΟΣ» στα Σπάτα
22:45
Αντέχει στην πίεση των Γερμανών η Εθνική: Ισόπαλο χωρίς γκολ το ημίχρονο στην Τούμπα
22:35
Καθεστώς καραντίνας στη Σιβηρία μετά τον θάνατο εργαζόμενης σε ινστιτούτο αντιμετώπισης της πανώλης
22:23