Μείωση του ELA κατά 2 δισ. ευρώ
Σε μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες από τα 43,6 δισ. ευρώ σε 41,6 δισ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ, καθώς το απόθεμα των καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων κινείται σταθεροποιητικά.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλαδος στις 5 Ιουλίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 41,6 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2 δισ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
Συναγερμός για πυρκαγιά στην ΒΙΠΕ στο Κορωπί - Εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους για ετοιμότητα
14:06
Μέτρα για πυρόπληκτους: Αποζημιώσεις εξπρές, ενίσχυση επιδόματος για οικοσκευές, Γερμενό Pass
14:04
Ανδρουλάκης από Πόρτο Γερμενό: Η πολιτική προστασία στη χώρα μας πρέπει να αποκτήσει ένα άλλο δόγμα
13:56
Διυπουργική για πυρκαγιές: Στόχος οι άμεσες αποζημιώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα πριν το φθινόπωρο
13:46