ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λουκέτα» σε μπουτίκ νυφικών, λούνα παρκ και γνωστό καφέ - Δεν έκοβαν αποδείξεις

«Λουκέτα» σε μπουτίκ νυφικών, λούνα παρκ και γνωστό καφέ - Δεν έκοβαν αποδείξεις
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Λουκέτα» σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις μοιράζει καθημερινά η φορολογική διοίκηση, με την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να δείχνει πως δεν αστειεύεται και πως η εποχή των προειδοποιήσεων έχει παρέλθει.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ σήμερα Παρασκευή επεβλήθη αναστολή λειτουργίας 48 ωρών στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου στην οδό Πανεπιστημίου, καθώς από έλεγχο που διενήργησαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ καταδείχθηκε πως δεν είχε κόψει 12 αποδείξεις.

Παράλληλα, λουκέτο 48 ωρών επεβλήθη σε κατάστημα νυφικών στο Ηράκλειο, καθώς δεν εξέδωσε απόδειξη συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, αλλά και σε λούνα παρκ σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη που είχαν «ξεχάσει» να κόψουν αποδείξεις.

Τέλος, σε σχέση με την υπόθεση στο Γαϊδουρονήσι, όπου εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους εντόπισαν καντίνες με ταμειακές- μαϊμού, ο μέχρι στιγμής έλεγχος έχει αποκαλύψει πως οι ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις σε ανύπαρκτο ΑΦΜ, ήταν συνολικά 8 στον αριθμό και πως οι αποδείξεις που κόπηκαν ήταν τουλάχιστον 22.100 (η καταμέτρηση συνεχίζεται).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ