ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Λαγκάρντ μιλάει ανοιχτά για τον Αλέξη Τσίπρα: Δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής (vid)

Η Λαγκάρντ μιλάει ανοιχτά για τον Αλέξη Τσίπρα: Δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής (vid)
REUTERS/Yuri Gripas/File Photo

Στο γαλλικό κανάλι France D, μίλησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα την περίοδο του 2015 και με τις σκληρές διαπραγματεύσεις που λίγο κόντεψαν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. 

Η Κριστίν Λάγκάρντ όταν ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ήταν πάντα ένας σοβαρός συνομιλητής και πως ποτέ δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής. Μάλιστα, δήλωσε βέβαιη πως ακόμα και τις δύσκολες εκείνες στιγμές του 2015 δεν υποκρινόταν ούτε έπαιζε.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, ο Έλληνας πρωθυπουργός αν και γνώριζε πως βρίσκεται η χώρα του στην ευρωζώνη, είχε τη φιλοδοξία να αλλάξει τους κανόνες. Όμως, όπως υπογράμμισε, εν συνεχεία αντιλήφθηκε πως το "παιχνίδι" είναι συλλογικό και πως υπάρχουν κανόνες οι οποίοι για να αλλάξουν δεν μπορεί να συμβεί μόνο από έναν αλλά χρειάζεται και τους υπόλοιπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ όπου θα εγκριθεί πιθανότατα η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.


"13h15". Christine Lagarde : "Alexis Tsipras a... από francetvinfo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ