Και στα κινητά η εφαρμογή αυθεντικότητας αποδείξεων της ΑΑΔΕ
Να μεταφέρει στα κινητά τηλέφωνα με την μορφή εφαρμογής την ειδική υπηρεσία για την εγκυρότητα των φορολογικών παραστατικών (αποδείξεων - τιμολογίων) που ήδη παρέχει στο δικτυακό τόπο της η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στο δικτυακό τόπο της η ΑΑΔΕ σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών.
Η σχετική απόφαση σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση στο Γαϊδουρονήσι, όπου εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους εντόπισαν καντίνες με ταμειακές- μαϊμού.
Ο μέχρι στιγμής έλεγχος έχει αποκαλύψει πως οι ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις σε ανύπαρκτο ΑΦΜ, ήταν συνολικά 8 στον αριθμό και πως οι αποδείξεις που κόπηκαν ήταν τουλάχιστον 22.100 (η καταμέτρηση συνεχίζεται).
Στόχος της ηγεσίας του υπουργείο Οικονομικών είναι οι καταναλωτές να δραστηριοποιηθούν και να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στα κινητά τους, ώστε συμπληρώνοντας σε ειδικά πεδία τα στοιχεία της απόδειξης να γνωρίζουν άμεσα το εάν αν η ταμειακή που εξέδωσε την απόδειξη είναι νόμιμη και δηλωμένη στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι φορολογούμενοι που θα διαπιστώνουν ότι έχουν λάβει απόδειξη από μη σύννομη ταμειακή μηχανή θα μπορούν με ηλεκτρονικό τρόπο να καταγγέλλουν στην ΑΑΔΕ το συμβάν.
Διορισμοί: Ξεκινούν αύριο (5/8) οι αιτήσεις για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
17:08
Μπέσεντ: Πιθανή συμφωνία σήμερα ή αύριο με το Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
16:57
Ηράκλειο: Φωτιά σε φορτηγό στον ΒΟΑΚ - Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης
16:46
Προφυλακίστηκε ο 41χρονος για τον θανάσιμο τραυματισμό της διασώστριας στην Σύρο
16:40