ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τις 7 Αυγούστου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Μέχρι τις 7 Αυγούστου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ενδιαφερόμενος επενδυτής και σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., την παράταση μέχρι τις 7 Αυγούστου 2017 της καταληκτικής ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Στον διαγωνισμό αναμένεται να δώσουν το «παρών» τέσσερις Ευρωπαίοι Διαχειριστές Δικτύου, και συγκεκριμένα η βελγική Fluxys, η ολλανδική Gasunie, η γαλλική GRTgas και η ισπανική Enagas.

Οι δύο πρώτες εταιρείες αναμένεται να προσέλθουν σε κοινοπραξία, ενώ συμμετοχή στον διαγωνισμό αναμένεται και από την ιταλική Snam μέσω κάποιου σχήματος, αφού οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού δεν επιτρέπουν την αυτόνομη κάθοδό της.

Η προκήρυξη απευθύνεται σε πιστοποιημένους Ευρωπαίους Διαχειριστές Δικτύου ή κοινοπραξίες στις οποίες επικεφαλής θα είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής.

Η ιταλική Snam είναι η εταιρεία που στον προηγούμενο διαγωνισμό διαπραγματευόταν με τη Socar την εξαγορά του 17% του ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο της προϋπόθεσης που έθεσε η DGcomp για να εγκρίνει τη μεταβίβαση στην αζερική εταιρεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ