ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών ήθελαν Grexit

Σόιμπλε: Σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών ήθελαν Grexit
ΕUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα που έγιναν το καλοκαίρι του 2015 ήταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η πιο δραματική στιγμή των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι την καθοριστική βραδιά μίλησε με την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ δέκα φορές στο τηλέφωνο και αποκαλύπτει ότι «σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούσαν τότε, ότι θα το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη».

«Πριν ταξιδέψω στις Βρυξέλλες είχα συμφωνήσει επ΄ αυτού και με τον κύριο Γκάμπριελ» αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι «o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε εσωτερικές συνομιλίες είχε πει ότι εγώ είχα δίκιο, αλλά αργότερα εκφράστηκε αντίθετα δημοσίως».

«Για την κυρία Μέρκελ ήταν τελικά ένα ζήτημα στάθμισης της κατάστασης. Έθεσε σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή κοινή ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς τελικά εκ των υστέρων να συμβιβαστεί. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ