ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων σε τουριστικές περιοχές-Νέα «λουκέτα»

Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων σε τουριστικές περιοχές-Νέα «λουκέτα»
(EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Σαν... βροχή εξακολουθούν να πέφτουν τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, που κατά τη διάρκεια ελέγχων διαπιστώνεται ότι δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Τελευταία «θύματα» των ελεγκτών έπεσαν επιχειρήσεις σε Χαλκιδική, Θάσο, Κομοτηνή, Μύκονο, Σπέτσες και Πάτρα.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές έβαλαν λουκέτο για 48 ώρες στο Cabana beach bar στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και κοσμικότερα μπαρ που βρίσκονται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, όπου οι ελεγκτές, εκτός από τη διαπίστωση ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με πρακτικές που δεν διευκόλυναν τον έλεγχο.

Στη Θάσο, μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 16 παραβάτες, με συνολικά 156 παραβάσεις. Μπήκαν 48ωρα λουκέτα σε: 4 μεγάλα beach bar, 2 bar της φημισμένης παραλίας marble beach και 1 στο Λιμένα (πρωτεύουσα του νησιού)

Στην Κομοτηνή οι ελεγκτές έβαλαν λουκέτο 96 ωρών σε νυχτερινό κέντρο, ενώ στη Μύκονο μπήκε 48ωρο λουκέτο σε ψητοπωλείο κοντά στο αεροδρόμιο.

Στις Σπέτσες μπήκαν, 48ωρα λουκέτα σε 2 ταβέρνες, ενώ στην Πάτρα έπειτα από έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου & επεξεργασίας μετάλλων. εντοπίσθηκε με τη μέθοδο κλειστής αποθήκης η μη έκδοση παραστατικού πώλησης για 16,6 τόνους χαλκού, συνολικής αξίας 83.490 ευρώ. Στην επιχείρηση μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, ενώ διατάχθηκε και εις βάθος έλεγχος σε παλαιότερες χρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ