Στα 38,9 δισ. ευρώ μειώθηκε ο ELA των ελληνικών τραπεζών
Τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες από τα 40,5 δισ. ευρώ στα 38,9 δισ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 38,9 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,6 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τραμπ ψήφισε στη Φλόριντα και εξαπέλυσε πυρά κατά των Δημοκρατικών - «Αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι»
08:49
ΕΛΛΑΔΑ
Επεισόδια στα Εξάρχεια τα ξημερώματα: Φωτιές σε κάδους, επίθεση με πέτρες σε πυροσβέστες-2 συλλήψεις
08:37
ΚΟΣΜΟΣ
Εκλογές στο Ισραήλ: Η αντοχή Νετανιάχου και ο γρίφος της επόμενης ημέρας
08:32
CULTURE
«Ο Γουάινστιν περίμενε να αποτύχουμε»: Πώς ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» γλίτωσε από την καταστροφή
08:30
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ