ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπόνους στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ για να επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων

Μπόνους στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ για να επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων

Πρόσθετη αμοιβή 250 ευρώ μηνιαίως θα λάβουν οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εφόσον απασχοληθούν για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων εκτός ωραρίου και πέραν των υπερωριών.

Κοινή υπουργική απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη προβλέπει πως η αποζημίωση που θα καταβάλλεται στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν για να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ, ορίζεται στα 250 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, ορίζεται πως αν οι στόχοι επιτευχθούν στον μέγιστο βαθμό (απονομή 40 αποφάσεων το μήνα), θα καταβληθεί το ποσό των 250 ευρώ, ως πρόσθετη αποζημίωση. Για μια μεσαία απόδοση η δικαιούμενη αποζημίωση καθορίζεται σε ποσοστιαία αναλογία αντίστοιχα με το ποσοστό επίτευξης του στόχου.

Στην περίπτωση που η απόδοση του κάθε υπαλλήλου υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης ανά αντικείμενο εργασιών, ο υπάλληλους χάνει το δικαίωμα αποζημίωσης.

Την αποζημίωση θα λάβουν οι μετέχοντες σε τουλάχιστον 100 κλιμάκια, ομάδων και υποομάδων που έχουν αναλάβει έως το τέλος Σεπτεμβρίου την έκδοση 63.000 συντάξεων από τις τουλάχιστον 130.000 που εκκρεμούν.

Η συνολική δαπάνη για τους εργαζόμενους που θα απασχολούνται στον ΕΦΚΑ να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ