ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Υψηλή φορολογία και έλλειψη ρευστότητας τα αγκάθια της αγοράς

Μίχαλος: Υψηλή φορολογία και έλλειψη ρευστότητας τα αγκάθια της αγοράς
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη θέση πως η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά παραμένουν αγκάθια για τις επιχειρήσεις εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μίχαλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλο Ραβάνη και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς.

4207000

Πηγή:EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύφεσης η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στην καλή πορεία του τουρισμού, στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και στο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, που αυξάνουν την αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές.

4206998

Πηγή:EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, ωστόσο, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά αγκάθια στην αγορά, επικεντρώνοντας στην υψηλή φορολογία, στην έλλειψη ρευστότητας και στο αντιαναπτυξιακό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μίχαλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Αθήνας και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα δραστικές παρεμβάσεις για τον μετασχηματισμό του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στο έργο των Επιμελητηρίων και στη συμβολή τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της εθνικής μας οικονομίας και της αγοράς, επισημαίνοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλει σε μια πορεία δυναμικής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.

4206971

Πηγή:EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας και ζήτησε συνεχή ενημέρωση και συνεργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ