Παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών
Διευκρινήσεις για το περιεχόμενο δημοσιευμάτων που αναφέρονται στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών αναμένεται να ζητήσει εντός της ημέρας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τις συστημικές τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας που επικαλείται στοιχεία που φέρεται να έδωσε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ (Single Supervisory Mechanism-SSM) στις ελληνικές τράπεζες και τα οποία τοποθετούν τις κεφαλαιακές ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων μετά την αξιολόγηση ενεργητικού (AQR) και το βασικό σενάριο του τεστ αντοχής στα 11 δισ. ευρώ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τις τράπεζες να προβούν σε σχετικές διευκρινήσεις.
Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται σε απόλυτα μεγέθη σε σχέση με τα κεφάλαια που πρέπει να συλλέξουν οι τράπεζες κατά τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου, ενώ επικαλείται και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ιδιώτες επενδυτές έχουν ήδη δεσμευθεί για την κάλυψη των αναγκών αυτών.
Σημειώνεται πως δημοσιεύματα και πληροφορίες των προηγουμένων ημερών που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από τις τράπεζες τροφοδότησαν την άνοδο των τραπεζικών τίτλων στο χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το τελικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών θα «κλειδώσει» την ερχόμενη εβδομάδα μετά την οριστικοποίηση όλων των παραμέτρων και των τεχνικών παραδοχών του stress test. Η γενική δε εικόνα είναι ότι τα μεγέθη θα είναι διαχειρίσιμα.
Επίδομα διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων: Μέχρι 500 ευρώ μηνιαίως - Οι διαδικασίες χορήγησης του
04:00
Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 μέσω του myAGRO από την ΑΑΔΕ
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
Προσλήψεις μέσω «Ergani app» από τους εργοδότες: Με ποιον τρόπο γίνεται η διαδικασία από το κινητό
01:00