ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέρκα: Ολόκληρη η παραλία της Ψαρρούς νοικιάστηκε για 384.000 ευρώ για μια τριετία

Πέρκα: Ολόκληρη η παραλία της Ψαρρούς νοικιάστηκε για 384.000 ευρώ για μια τριετία
EUROKINISSI

Στην αποκάλυψη ότι η παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο έχει νοικιαστεί ολόκληρη προς 384.000 ευρώ για μια τριετία προχώρησε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και κληθείσα να σχολιάσει το θέμα που απεκάλυψε το CNN Greece για τα χαμηλά ενοίκια με τα οποία νοικιάζονται παραλίες «χρυσορυχεία» όπως αυτές της Μυκόνου, η κ. Πέρκα απεκάλυψε πως τα έσοδα που θα εισπράξει το Δημόσιο από την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού και παραλίας στην Ψαρρού στη Μύκονο είναι 384.000 ευρώ για τρία έτη.

«Στη Ψαρρού έχουμε τέσσερις συμβάσεις και τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου για τρία χρόνια ανέρχονται σε 384.000 ευρώ», ανέφερε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

Η ίδια αναγνώρισε εμμέσως πως το τίμημα είναι χαμηλό, ωστόσο επεσήμανε την παντελή έλλειψη εργαλείων καθορισμού τιμών, αφού αυτές έως σήμερα διαμορφώνονται με βάση συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.

Η ίδια είπε πως το μίσθωμα στην Ψαρρού ήταν στα 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αναπροσαρμόστηκε στα 80 ευρώ το τετραγωνικό παρά την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την κατακόρυφη άνοδο του μισθώματος.

«Οι τιμές στη Μύκονο την τελευταία πενταετία ήταν έως 35 το τ.μ.. Τα 80 ευρώ θεωρήθηκε πως ήταν κατακόρυφη άνοδος», ανέφερε.

Η ίδια απαντώντας σε ερωτήσεις ξεκαθάρισε πως η τιμή στην Ψαρρού δεν μπορούσε να καθοριστεί βάσει ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς η χρήση γίνεται από επιχειρήσεις που είναι επάνω στις παραλίες. «Δεν γίνεται ηλεκτρονική δημοπρασία για το μίσθωμα όμορων επιχειρήσεων», ξεκαθάρισε.

Η ίδια υποστήριξε πως το 2018 θα γίνουν παντού ηλεκτρονικές δημοπρασίες και από τη βάση που θα δημιουργηθεί θα καταστεί ευκολότερη η μίσθωση στις σωστές τιμές.

«Θα είμαι ευχαριστημένη όταν με αντικειμενικό τρόπο και διαφάνεια δίνουμε τις παραλίες στην τιμή που πρέπει», ανάφερε η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Σχετικά με τις καταγγελίες για την καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης που είχε συνομολογήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού και παραλίας με την εταιρεία «Nammos Restaurant by the Sea Ανώνυμη Τουριστική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων» η κ. Πέρκα αφού τόνισε πως «υπάρχει καθεστωτική κατάσταση» στις μεγάλες παραλίες της χώρας, αποσαφήνισε πως όταν οι όροι παραβιάζονται το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να λύσει τη σύμβαση.

«Θα πρέπει να προστατεύουμε την κοινοχρησία της παραλίας», είπε σχετικά και αποσαφήνισε πως για θέματα ηχορύπανσης ή παράνομων κατασκευών στην παραλία αρμόδιες αρχές είναι το Λιμενικό, η Αστυνομία και η ΑΑΔΕ.

«Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το έργο της Αστυνομίας και του Λιμενικού», είπε σχετικά, όταν ερωτήθηκε για το εάν θα επιτραπεί στο Nammos να οργανώσει συναυλία την 1η Σεπτεμβρίου στους χώρους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ