ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκε η Κατερίνα Σαββαΐδου την ποινική της δίωξη

Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκε η Κατερίνα Σαββαΐδου την ποινική της δίωξη
H Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

Απορία για το γεγονός ότι η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου διέρρευσε στα MME πριν κοινοποιηθεί στην ίδια, εκφράζουν συνεργάτες της στο CNN Greece, αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω από το θέμα ενδέχεται να υπάρχει πολιτικός χειρισμός.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της κ. Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος στην απόφαση που έλαβε, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, να μεταφερθεί κατά ένα έτος η υποχρέωση των καναλιών να καταβάλλουν μηνιαίως φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Γ. Δραγάτσης και Αγγ. Τριανταφύλλου έχουν καλέσει την κ. Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Συνεργάτες της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αναφέρουν πως το γεγονός ότι η κ. Σαββαΐδου ενημερώθηκε από τα δημοσιεύματα για την άσκηση της ποινικής δίωξης, δείχνει πως κάποιοι πρότρεξαν να γνωστοποιήσουν τα νέα στα ΜΜΕ «πριν μπουν στον κόπο» να ενημερώσουν την ιδία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κ. Σαββαΐδου έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες θα παρουσιάσει στην Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση όταν κληθεί σε απολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ