ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε συσκευασία μιας χρήσης το ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Σε συσκευασία μιας χρήσης το ελαιόλαδο στα εστιατόρια
ΕΡΑ

Από τον Ιανουάριο του 2018 το ελαιόλαδο θα διατίθεται στα εστιατόρια υποχρεωτικά σε συσκευασία μίας χρήσης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομίας για τους αναθεωρημένους κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Αυτό σημαίνει ότι από τη νέα χρονιά θα αποτελέσουν παρελθόν τα μπουκάλια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του υπουργείου ορίζεται η «υποχρέωση των καταστημάτων μαζικής εστίασης να διαθέτουν αποκλειστικά από την 1η Ιανουαρίου 2018 μόνο μέσω σφραγισμένων, μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης κάθε είδος ελαίου που προορίζεται για επιτραπέζια χρήση από τον τελικό καταναλωτή».

Ταυτόχρονα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ κάθε φορά που θα διαπιστώνεται παράβαση από παράτυπη χρήση του «ελληνικού σήματος» σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Τη ρύθμιση είχαν ζητήσει οι ίδιοι οι φορείς της αγοράς, καθώς κρίνεται απαραίτητη η χρήση στους χώρους μαζικής εστίασης μη επαναχρησιμοποιούμενων, μικρών συσκευασιών ελαιολάδου, προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο η ποιότητα του ελαιολάδου όσο και η προστασία των καταναλωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ