ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Εφικτός ο στόχος για 2% ρυθμό ανάπτυξης

Παπανάτσιου: Εφικτός ο στόχος για 2% ρυθμό ανάπτυξης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την εκτίμηση ότι ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 2% μπορεί να επιτευχθεί εξέφρασε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Ήδη, τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενθαρρυντικά, δηλαδή, πιστεύουμε ότι ο στόχος του 2% είναι ένας στόχος που θα μπορέσουμε να τον καλύψουμε» δήλωσε κατά την παρουσία της στο Διοικητήριο, όπου πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και επιμελητηρίων, η υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την ανάπτυξη δείχνουν ότι ο στόχος του 2% είναι παραπάνω από εφικτός.

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι στο κομμάτι της ανάπτυξης αφορούν και οι επισκέψεις των υπουργών πριν την έναρξη της 82ης ΔΕΘ, λέγοντας ότι οι επαφές που γίνονται με παραγωγικούς φορείς, αυτό σηματοδοτούν και είναι πολύ σημαντικές. «Θέλουμε και πιστεύουμε, ότι μετά το τέλος της επιτροπείας και μέχρι τότε, θα έρθει η επόμενη μέρα στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι εκτός από το κομμάτι που αφορά την φορολογία υπάρχει και το ζήτημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και σε αυτά αφορά η αυριανή επίσκεψη της σε τελωνεία, εφορίες και ελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες συνδέονται «με τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει και είναι σε μεγάλη ένταση».

«Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι που έχουν γίνει το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ μεγαλύτεροι σε αριθμό και σε αποτελέσματα από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια» είπε η κ. Παπανάτσιου και πρόσθεσε:

«Δε θα σταματήσουν οι έλεγχοι, ξεκίνησαν και θα προχωρήσουν και συγχρόνως βρίσκουμε, προσπαθούμε να βρούμε και άλλα εργαλεία για να μειώσουμε το κομμάτι της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των δημοσίων εσόδων, η υφυπουργός απάντησε ότι τα έσοδα «πηγαίνουν καλά» και ότι δεν παρουσιάζονται προβλήματα, εκτιμώντας ότι με τις εισπράξεις του ΦΠΑ του καλοκαιριού και τα έσοδα από τον τουρισμό θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, όπως και από την συνέχιση των ελέγχων.

Η υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο, με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Παπαργύρη, με τους εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ.κ. Αντωνάκη και Κούπκα και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μανδρίνο, οι οποίοι της εξέφρασαν τα προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ