ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς να κλείσετε ραντεβού στα γραφεία ενημέρωσης δανειοληπτών

Πώς να κλείσετε ραντεβού στα γραφεία ενημέρωσης δανειοληπτών
EUROKINISSI

Όχι μόνον προχωρά η ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προγραμματίζουν και ραντεβού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας το πιλοτικό Γραφείο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) που λειτούργησε, τον Φεβρουάριο, στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ, Θηβών 196-198, Ρέντη) πλαισιώθηκε, την άνοιξη, από δύο ακόμα ΓΕΥΔ, σε Αθήνα (Σολωμού 60 και Πατησίων) και Πειραιά (Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4). Μέχρι σήμερα, τα τρία αυτά ΓΕΥΔ έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 1.600 οφειλέτες.

Τον προηγούμενο μήνα, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚυΣΔΙΧ), τα ΓΕΥΔ Αθήνας και Πειραιά αναβαθμίστηκαν σε ΚΕΥΔ, ώστε να συμπεριληφθούν στη διαδικασία προσλήψεων του ΑΣΕΠ, να ενισχυθούν με ειδικευμένο προσωπικό και να προσφέρουν νέες υπηρεσίες.

Με την ίδια απόφαση ενεργοποιήθηκαν δύο ΚΕΥΔ στη Θεσσαλονίκη (στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Β. Γεωργίου 1 και στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, Καραολή και Δημητρίου 1) και από ένα σε Ιωάννινα (στο Δημαρχείο, Παπανδρέου 5), Κοζάνη (στο κτίριο της Περιφέρειας, Δημοκρατίας 27, γραφείο 11) και Λάρισα (Αεροδρομίου 13).

Τέλος, εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί ΓΕΥΔ στην Άρτα (κτίριο ΟΑΕΔ, Μακρυγιάννη 1).

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας στον αριθμό 2132125730 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού (πρωινές ή μεσημεριανές ώρες) για οποιονδήποτε από τους παραπάνω κόμβους του δικτύου ενημέρωσης και υποστήριξης.

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν δέκα νέοι κόμβοι του δικτύου σε Πάτρα, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Αχαρνές Αττικής και Καρδίτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ