ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 44.000 έλεγχοι στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου

ΑΑΔΕ: 44.000 έλεγχοι στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου

«Σάρωσαν» κυριολεκτικά τους τουριστικούς προορισμούς τους θερινούς μήνες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου διενέργησαν 44.000 ελέγχους σε όλη τη χώρα. Κατά μέσο όρο οι φοροελεγκτές έκαναν 488 ελέγχους την ημέρα.

Ο αρχικός προγραμματισμός της ΑΑΔΕ περιελάμβανε 40.000 φορολογικούς ελέγχους από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά η οργάνωση της Αρχής επέτρεψε την υπέρβαση του στόχου ήδη ένα μήνα νωρίτερα.

Οι 44.000 έλεγχοι αποτελούν επίδοση ρεκόρ , καθώς στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου 2016 είχαν διενεργηθεί 36.000 έλεγχοι και στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου 2015 26.000 έλεγχοι!

Να σημειωθεί πως ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Πιτσιλής βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου πραγματοποίησαν συναντήσεις με μέλη του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής καθώς και των προϊστάμενων των εφοριών της περιφέρειας.

Στη συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Εφοριακών τέθηκαν τα θέματα της προστασίας των εφοριακών κατά τη διάρκεια των ελέγχων, το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων καθώς και το ζήτημα της νομικής κάλυψης σε περίπτωση ποινικής και αστικής ευθύνης.

Ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύει τους εφοριακούς προβλέποντας αυστηρότατες ποινές σε βάρος πολιτών που επιτίθενται σε ελεγκτή. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της νομικής κάλυψης των ελεγκτών, αποκαλύπτοντας πως έχει συσταθεί ομάδα εργασίας που εξετάζει το ζήτημα ώστε να διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ