ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Η κρίση στην ευρωζώνη έχει τελειώσει

Ρέγκλινγκ: Η κρίση στην ευρωζώνη έχει τελειώσει
EPA

Την άποψη ότι η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη έχει πλέον τερματιστεί και πως αυτό θα σφραγιστεί με την έξοδο της Ελλάδος από το πρόγραμμα στήριξης σε 11 μήνες από τώρα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σήμερα στο δίκτυο CNBC ο Κλάους Ρέγκλινγκ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την μετεξέλιξη της ευρωζώνης και το ρόλο του ESM. Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν χρειάζεται η ζώνη του ευρώ να καταστεί μια πλήρης δημοσιονομική ένωση.

Ο ίδιος είπε πως η ανατίμηση του ευρώ αντανακλά την οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ. Ερωτηθείς δε εάν η κρίση έχει παρέλθει απάντησε καταφατικά: «Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη έχει πλέον τερματιστεί», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το τελευταίο επεισόδιο της παλιάς κρίσης, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης θα ολοκληρωθεί μέσα στους επομένους 11 μήνες.

Ερωτηθείς για τα επίπεδα χρέους στον ευρωπαϊκό Νότο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, ενώ ειδικά για την Ελλάδα είπε πως το προφίλ του χρέους της χώρας είναι εξαιρετικά υποστηρικτικό. «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τα επίπεδα του ελληνικού χρέους», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ