ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με επιτόκιο 2,8% δανείζεται το Δημόσιο στη διετία

Με επιτόκιο 2,8% δανείζεται το Δημόσιο στη διετία
AFP

Σε διαρκή αποκλιμάκωση βρίσκεται το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου μετά την επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές στο τέλος Ιουλίου. Είναι χαρακτηριστικό πως για διάρκεια έως δύο ετών το Δημόσιο μπορεί σήμερα να δανειστεί με επιτόκιο 2,8%, όταν προ εξαμήνου ήταν στο 5,5%!

Να σημειωθεί πως στην τελευταία δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στις 6 Σεπτεμβρίου η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,91%, από 1,95% στις 9 Αυγούστου. Ομοίως, στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων που διενήργησε ο ΟΔΔΗΧ στις 30 Αυγούστου η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,40%, από 2,50% στις 2 Αυγούστου.

Αύριο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα πραγματοποιήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, ποσού 1 δισ. ευρώ και λήξης 15 Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόδοση των εν λόγω χρεογράφων θα υποχωρήσει εκ νέου.

Να σημειωθεί πως πληροφορίες φέρουν την ηγεσία του ΟΔΔΗΧ να εξετάζει και την έκδοση 18μηνων εντόκων γραμματίων δεδομένου ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των επενδυτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ