ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη η Attica Bank

Πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη η Attica Bank
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Την παρέμβαση της Διοίκησης της Attica Bank προκάλεσε η κατάρρευση της μετοχής του ιδρύματος κατά 33,17% μέσα σε δύο ημέρες στον απόηχο δημοσιευμάτων πως η τράπεζα παρουσιάζει κεφαλαιακό έλλειμμα. Να σημειωθεί πως σήμερα η Attica Bank κατέγραψε αισθητές απώλειες 17,95% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας στα 0,064 ευρώ, ενώ χθες είχε υποχωρήσει κατά 15,22%.

Πηγές προσκείμενες στη Διοίκηση της Attica Bank ξεκαθάρισαν πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας διαμορφώνεται σήμερα περίπου στο 16,4%, είναι δηλαδή υψηλότερος του μέσου όρου του αντίστοιχου δείκτη του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα. Επίσης, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της τράπεζας, διαμορφώνονται πλέον στο 37% από 60%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο απ’ όλες τις τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της, διαμορφώνονται σε 20% από 45%. Ταυτόχρονα, η τράπεζα έχει καταφέρει να μειώσει το λειτουργικό της κόστος πάνω από 20%.

Επομένως, όπως σχολιάζουν οι πηγές της Τράπεζας, τα όσα αναφέρονται σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, στοχεύουν στο να «αποπροσανατολίσουν «το επενδυτικό κοινό από τα θετικά αυτά αποτελέσματα, με αφορμή τη στρατηγική απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές ύψους 100 εκατ. ευρώ και να μην επιβαρυνθεί με το κόστος του ομολόγου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Ταυτόχρονα, κατά τις ίδιες πηγές, με τη νέα αύξηση θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της τράπεζας, προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να εγγυηθεί στους μετόχους της τη λειτουργική της κερδοφορία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ