«Προς εξαφάνιση» οδεύουν και οι ακάλυπτες επιταγές
Στα 157,6 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, σημειώνοντας αισθητή πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 όταν είχαν ανέλθει σε 615,3 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως η δημοφιλής σε άλλες εποχές πρακτική της συναλλαγής μέσω επιταγών έχει εγκαταλειφτεί πλέον από τις επιχειρήσεις και πως πλέον οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται χωρίς πίστωση και με μετρητά.
Συγκεκριμένα, στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα 127,2 εκατ. ευρώ, έναντι 574 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα τέλη Αυγούστου σε 6.256 τεμάχια, έναντι 10.027 στο αντίστοιχο διάστημα του 2016. Οι ακάλυπτες επιταγές μόνον τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 18,6 εκατ. ευρώ ή κατά 807 τεμάχια. Αυτό σημαίνει πως το μέσο ποσό κάθε ακάλυπτης επιταγής ήταν 23.157 ευρώ.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 20172 στα 30,3 εκατ. ευρώ, από 41 εκατ. ευρώ πέρυσι τον Αύγουστο. Συνολικά οι απλήρωτες συναλλαγματικές που σφραγίσθηκαν στο οκτάμηνο ανήλθαν σε 18.023, ήτοι ήταν μειωμένες κατά 20,46% σε σχέση με το 2016, όταν και είχαν ανέλθει σε 24.422.
Οι θρυλικές μελωδίες του Ennio Morricone ζωντανεύουν στο Παλλάς με πρωταγωνίστρια τη Susanna Rigacci
15:21
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, λέει ο Λευκός Οίκος - Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό - «Στοχευμένες επιθέσεις» από το Ιράν
15:15
Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, δηλώνει ο Λευκός Οίκος
15:14
Ηράκλειο: Επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών - Πάνω από 15 προσαγωγές
15:12