ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόβαση ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο

Απόβαση ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο
HELEX

Με τη συμμετοχή των διοικήσεων 33 ισχυρών εισηγμένων εταιρειών που θα παρουσιάσουν μέσω 580 κατ’ ιδίαν συναντήσεων τις προοπτικές τους σε 110 fund managers, αλλά και με την υποστήριξη του Enterprise Greece, διεξάγεται το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο το ετήσιο επενδυτικό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα αναπτύξει στους fund managers «την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», ενώ ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα αναφερθεί «στην επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη».

Θα μιλήσουν επίσης οι Daniele Antonucci, της Morgan Stanley, Carsten Hesse της Berenberg Bank, André Küüsvek της EBRD, Ράνια Αικατερινάρη, του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Ηλίας Αθανασίου, του Enterprise Greece, Από στολος Γκουτζίνης της Shearman & Sterling, Ιωάννης Κυριακόπουλος της Εθνικής και Γιώργος Κουτσός της Deloitte.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κλεισμένα ραντεβού του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Roadshow με funds και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων όπως οι κορυφαίες εταιρείες BlackRock, Inc. και Invesco που διαχειρίζονται 5,7 τρισ. δολ. και 906 δισ. δολ. αντίστοιχα.Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με τις Stormharbour Securities και M&G Investments με υπό διαχεί ριση κεφάλαια 281,5 δισ. στερλίνες, η οποία πρόσφατα επένδυσε 60 εκατ. ευρώ στην Grivallia.

Επίσης θα συναντηθεί με τις Sabal Financial Group (8,2 δισ. δολ. υπό διαχείριση κεφάλαια), Amia Capital LLP, Admiral Gestion (2 δισ. ευρώ), Anchorage Capital Partners (27 δισ. δολ.), VR Capital (2 δισ. δολ.) και την Oceanwood Capital Management (3,2 δισ. δολ.), με τις Raiffeisen Capital Management (31,7 δισ. ευρώ), την Attestor Capital LLP (2 δισ. στερλίνες) και την HSBC Trinkaus & Burkhardt AG που διαθέτει ενεργητικό 251 δισ. ευρώ, καθώς και με τις LMR, Lyras Financial, Melqart, αλλά και τις Polygon και Tetragon της TFG Asset Management. Τις S. W. Mitchell Capital, Värde Partners (διαχειρίζεται 10 δισ. δολ.), GLG (31 δισ. δολ.), OxFORD Asset Management (13 δισ. δολ.), Amber (1,6 δισ. δολ.), CapeView, Dalton, Lansdowne (35,8 δισ. δολ.), BAPIML, BlueCrest, EMA Group, Fintech Advisory Inc., Hosking Partners LLP, Baupost Group, LLC και Reed Smith.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ