ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ντομπρόβσκις «καρφώνει» την ελληνική κυβέρνηση: Δική της επιλογή η αύξηση φόρων

Ο Ντομπρόβσκις «καρφώνει» την ελληνική κυβέρνηση: Δική της επιλογή η αύξηση φόρων
REUTERS/ ERIC VIDAL

Στην ελληνική κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι για την υπέρμετρη φορολόγηση ως κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λέει ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ντομπρόβσκις απέφυγε να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους.

«Όπως ξέρετε υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν και πολλά από αυτά αφορούν τη εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί. Το ιδανικό χρονοδιάγραμμα θα είναι να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. Αυτό που θα το καθορίσει είναι η πρόοδος της ελληνικής πλευράς στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, έκανε λόγο για πρώιμη συζήτηση, καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ