Ο Ντομπρόβσκις «καρφώνει» την ελληνική κυβέρνηση: Δική της επιλογή η αύξηση φόρων
Στην ελληνική κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι για την υπέρμετρη φορολόγηση ως κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λέει ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Ντομπρόβσκις απέφυγε να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους.
«Όπως ξέρετε υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν και πολλά από αυτά αφορούν τη εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί. Το ιδανικό χρονοδιάγραμμα θα είναι να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. Αυτό που θα το καθορίσει είναι η πρόοδος της ελληνικής πλευράς στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, έκανε λόγο για πρώιμη συζήτηση, καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση.
Πάνω από 826 οι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο
18:06
Εύβοια: Συνελήφθη 59χρονος που έτρεχε με 129 χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο 50
17:59
Βίντεο από το ισραηλινό χτύπημα στην ιρανική Διαστημική Υπηρεσία στην Τεχεράνη
17:46
Αξιωματούχος Ιράν: Νόμιμος στόχος η Ουκρανία - Ουσιαστικά έχει εμπλακεί στον πόλεμο
17:40