ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ

Σύντομα στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ
Getty Images

Στην αποκάλυψη ότι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σχεδιάζει να επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα και πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το ΔΝΤ μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, προχώρησε από τη Νέα Υόρκη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Calamos Investments Τζον Κουδούνης, ο οποίος χθες είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την επικεφαλής του Ταμείου στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου Concordia 2017.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει λάβει πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις είχε επιβεβαιώσει το γεγονός λέγοντας πως «η κ. Λαγκάρντ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και θα επισκεφθεί την Αθήνα σε ημερομηνία που θα επιτρέπει το πρόγραμμα του Προέδρου και της ίδιας».

Να σημειωθεί πως την επομένη Πέμπτη και Παρασκευή η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο για προγραμματισμένες συναντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα αποτέλεσε θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτικών, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που μετείχαν στο συνέδριο Concordia 2017 που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τζον Κουδούνης σε ομογενειακό ΜΜΕ η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει προς τη κατεύθυνση της μείωσης της λιτότητας.

«Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να αρθούν, χρειαζόμαστε κάποια ανακούφιση ... Εάν ο Πρωθυπουργός συνεχίσει να πιέζει, μπορεί να πάρει κάποια ανακούφιση από την ΕΕ και το ΔΝΤ», είπε και προσέθεσε: «Δεν νομίζω ότι η ελληνική κρίση τελείωσε τελείως, αλλά νομίζω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ