ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές της ΤτΕ στο CNN Greece: Πλήρως καλυμμένη με προβλέψεις η Πειραιώς

Πηγές της ΤτΕ στο CNN Greece: Πλήρως καλυμμένη με προβλέψεις η Πειραιώς
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην αποσαφήνιση πως η Τράπεζα Πειραιώς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και έχει ήδη από πέρυσι διευθετήσει μέσω προβλέψεων τα ανοίγματα που περιγράφονται στο πόρισμα που συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδος, προχώρησαν πηγές της Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας στο CNN Greece.

«Υπήρξε δυνητική ζημιά στην τράπεζα η οποία καλύφθηκε με τις παραπάνω προβλέψεις που πήρε πέρυσι», ξεκαθάρισαν σχετικά οι πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο ίδιο πλαίσιο επιβεβαίωσαν τη χθεσινή δήλωση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου ότι δεν αναμένεται να προκύψουν σημαντικές οικονομικές ή κεφαλαιουχικές επιπτώσεις από τα ευρήματα της εποπτικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος σε σχέση με θέματα του παρελθόντος.

Σήμερα ο κ. Μεγάλου επανήλθε με δηλώσεις στο Reuters, με τις οποίες αποσαφήνισε πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει διορθώσει τις αδυναμίες των εσωτερικών ελέγχων που προέκυψαν από το πρόσφατο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί στα αποτελέσματα προηγούμενων χρήσεων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η διάσταση του θέματος που αφορά στους εσωτερικούς ελέγχους και στην απόδοση συγκεκριμένων στελεχών της προηγούμενης διοίκησης έχει ήδη αντιμετωπιστεί. Αυτά τα θέματα είναι ήδη πίσω μας, κάτι που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στην εκτέλεση της Ατζέντας 2020».

Ο κ. Μεγάλου δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για την έρευνα και δεν θέλησε να σχολιάσει τη φύση των αδυναμιών στους εσωτερικούς ελέγχους ή στο πώς και πότε αντιμετωπίστηκαν.

Να σημειωθεί πως σήμερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ανακάμπτει στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 2 το μεσημέρι κέρδιζε 13,70%, κινούμενη στα 3,07 ευρώ ανά μετοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ