SUSTAINABLE NEWS SUSTAINABLE NEWS

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το πρώτο ESG Transformation Fund

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το πρώτο ESG Transformation Fund
Το εν λόγω fund στοχεύει στις νέες και υφιστάμενες ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Unsplash

Στον «αστερισμό» του ESG Investing μπήκε και επίσημα η χώρα μας, καθώς πλέον βρίσκεται σε λειτουργία το πρώτο επενδυτικό σχήμα βιώσιμων επενδύσεων με γνώμονα κριτήρια ESG (Environmental, Social and Governance - περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνηση)

Το εν λόγω fund δημιουργήθηκε από την εταιρεία Whitetip Investments και στοχεύει στις νέες και υφιστάμενες ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Αποστολή του είναι ο μετασχηματισμός αυτών σε βιώσιμες και κερδοφόρες εταιρίες με πραγματική αξία για όλα ανεξαρτήτως τα ενδιαφερόμενη μέρη (stakeholders) – προμηθευτές, καταναλωτές, κοινωνία, περιβάλλον – δημιουργώντας ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στο Triple Bottom Line (People – Planet – Profit) μέσω της παροχής ευέλικτων εργαλείων χρηματοδότησης (debt related instruments) και εξειδικευμένης συμβουλευτικής.

Μάλιστα, ως συνέχεια της αποστολής του Fund, η ομάδα διαχείρισης ανέπτυξε ένα δομημένο και άκρως πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Philanthropy Plan, μέσω του οποίου δεσμεύεται να δωρίσει ετησίως το 5% των συνολικών εσόδων της σε δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση και την καινοτομία, την ενδυνάμωση των γυναικών και το περιβάλλον.

Μέσω του Philanthropy Plan, η ομάδα διαχείρισης αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωση της σε αξίες που διέπουν τη φιλοσοφία του Fund, προσφέροντας στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο Fund, ύψους από 30 έως 50 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να επενδύσουν σημαντικά ονόματα του ελληνικού και διεθνούς επιχειρείν, CSR τμήματα Εταιριών, θεσμικοί επενδυτές της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και αναγνωρισμένου κύρους Ιδρύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ