SUSTAINABLE NEWS

Γρηγόρης: Μειώνει τη χρήση πλαστικού στα καταστήματά του

Γρηγόρης: Μειώνει τη χρήση πλαστικού στα καταστήματά του

Ακόμη περισσότερο περιορίζει τα πλαστικά είδη εντός των καταστημάτων της η αλυσίδα Γρηγόρης και μάλιστα νωρίτερα από την επιβολή της σχετικής νομοθεσίας, η οποία από 3 Ιουλίου απαγορεύει τη διάθεσή τους στην αγορά.

Με βάση την πρωτοβουλία αυτή, σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας βρίσκονται πλέον χάρτινα καλαμάκια, ξύλινα πιρούνια και κουτάλια, πιατάκια από ζαχαροκάλαμο και ξύλινοι αναδευτήρες, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα πλαστικά υλικά μιας χρήσης και να συμβάλλουν στην προσπάθεια εκπαίδευσης των καταναλωτών και εξοικείωσής τους σε νέες συνήθειες.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Γρηγόρης εδώ και χρόνια έχει υιοθετήσει μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον, μειώνοντας τη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης.

Συγκεκριμένα διαθέτει επαναχρησιμοποιούμενα θερμός και παρέχει έκπτωση σε ροφήματα στους καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν, έχει μειώσει έως 20% το πλαστικό στα ποτήρια, έχει εισάγει το καλαμάκι μακαρόνι και έχει αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με βιοαποικοδομήσιμα υλικά. Με τον τρόπο αυτό, στηρίζει έμπρακτα την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού.

Επιπλέον, έχει σχεδιάσει έναν «πράσινο» διαγωνισμό με τίτλο «Μειώνουμε τη χρήση πλαστικού», με στόχο την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης του κοινού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ