SUSTAINABLE NEWS

Science Lab και επιδείξιμο ενεργειακό πάρκο αποκτά η Θεσσαλονίκη

Science Lab και επιδείξιμο ενεργειακό πάρκο αποκτά η Θεσσαλονίκη
ΝΟΗΣΙΣ

Ένα Science Lab και επιδείξιμο ενεργειακό πάρκο δημιοργείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια και ορίζουν ότι εγκρίνεται η διαδικασία καταβολής της χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Μελέτη σκοπιμότητας δημιουργίας επιδείξιμου ενεργειακού πάρκου στον προαύλιο περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - Μελέτη εφαρμογής και τεύχη δημοπράτησης του έργου».

Επίσης εγκρίνεται το έργο με τίτλο: «Μελέτη σκοπιμότητας δημιουργίας Science Lab στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας - Μελέτη εφαρμογής και τεύχη δημοπράτησης του έργου».

Ως φορέας υλοποίησης και για τα δύο έργα ορίζεται το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», η ημερομηνία έναρξης είναι η 2α Ιουλίου 2021 και η χρονική διάρκειά τους είναι 1 έτος ενώ ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για το έργο που αφορά στο Science Lab και στα 40.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για το έργο του επιδείξιμου ενεργειακού πάρκου.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα και βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τεχνολογικά εκθέματα στους χώρους του στεγάζει διαφόρων ειδών εγκαταστάσεις, όπως πλανητάριο, αμφιθέατρο, αίθουσα προσομοιώσεων, και κινηματογράφο ευρείας οθόνης για την προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ο οποίος διαθέτει την μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ