SPONSORED SUSTAINABLE NEWS

Η Capital Product Partners του Ομίλου Μαρινάκη στην πρώτη γραμμή της αειφορίας

Η Capital Product Partners του Ομίλου Μαρινάκη στην πρώτη γραμμή της αειφορίας

Έκδοση Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σε ρυθμούς αειφορίας κινείται η Capital Product Partners L.P. (CPLP) του Ομίλου Μαρινάκη. Η ναυτιλιακή εταιρεία εξέδωσε τον πρώτο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης στον οποίο αποτυπώνεται η συμπόρευσή της με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τις επιταγές της αειφορίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στον Απολογισμό, ο οποίος συντάχτηκε με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα (GRI, SASB), παρουσιάζεται αναλυτικά η σημαντική πρόοδος που πέτυχε η CPLP σε κάθε πυλώνα του τρίπτυχου ESG - Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance) και τεκμηριώνεται η πλήρης συμμόρφωση της εταιρείας με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος η CPLP, η οποία διαχειρίζεται έναν στόλο 19 πλοίων διαφόρων κατηγοριών, πρωτοπορεί επενδύοντας διαρκώς σε εναλλακτικά καύσιμα, νέες συστήματα, καθώς και ενεργειακά αποδοτικότερα πλοία. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την ελαχιστοποίηση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, μέσω της συγκράτησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η CPLP πέτυχε το 2020 να μειώσει κατά 41% τις εκπομπές οξειδίων του Θείου από τις δραστηριότητές της, σε σχέση με το 2019, παρότι αύξησε τον στόλο της κατά τρία πλοία!

Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε, η εταιρεία υλοποιεί το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο 1,2 δις. δολαρίων για την «πράσινη» ανανέωση του στόλου της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την απόκτηση έξι νεότευκτων και υπερσύγχρονων LNG Carriers, τα οποία κινούνται επίσης με καύσιμο το φυσικό αέριο, περιορίζοντας σημαντικά τις εκπομπές CO2 και άλλων αερίων του θερμοκηπίου, ενώ είναι και περισσότερο αποδοτικά ενεργειακά. Με την ένταξη των έξι νέων πλοίων στον στόλο η εταιρεία υπολογίζει ότι θα μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα κατά 10%, σε σχέση με το 2020.

Επιπλέον, η CPLP έχει εγκαταστήσει σύστημα καθαρισμού διοξειδίου του θείου σε επτά από τα 19 πλοία του στόλου της, ενώ 15 από αυτά διαθέτουν και σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος. Επιπρόσθετα, συμμετέχει και σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και «πράσινων» καυσίμων, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Στον κοινωνικό τομέα, η CPLP εφαρμόζει τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα και πολιτικές για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, τόσο στα πλοία, όσο και στις χερσαίες δραστηριότητές της. Παράλληλα, ενεργοποίησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας, με τακτικούς ελέγχους και απομακρυσμένη εργασία για την προστασία των ανθρώπων της και του κοινού από την πανδημία covid-19.

Εξίσου υψηλές είναι οι επιδόσεις της εταιρείας και στον τομέα της υπεύθυνης εταιρικής λειτουργίας όπου ακολουθεί αυστηρές πολιτικές υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της ισότητας και της πολυμορφίας, αλλά και της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης, όπως αποδεικνύει το ιστορικό μηδενικών επεισοδίων διαφθοράς, απάτης και παραβίασης του Κώδικα Δεοντολογίας.

Εν ολίγοις, η Capital Product Partners του Ομίλου Μαρινάκη, αποδεικνύει στην πράξη ότι μια σύγχρονη ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να αναπτύσσεται δυναμικά, αυξάνοντας διαρκώς την κερδοφορία της και ταυτόχρονα να συμβαδίζει πλήρως με τους παγκόσμιους στόχους της βιωσιμότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής.

Μπορείτε να διαβάσετε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://ir.capitalpplp.com/2020SustainabilityReport