SUSTAINABLE NEWS

Συνεργασία ΑΠΘ με την Βογιατζόγλου Systems 

Συνεργασία ΑΠΘ με την Βογιατζόγλου Systems 
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθημάτων, τα οποία βοηθούν τους απόφοιτους και τα στελέχη επιχειρήσεων να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις και να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύνθετου περιβάλλοντος των παγκοσμιοποιημένων επιχειρήσεων και συστημάτων εφοδιασμού. INTIME

Η Βογιατζόγλου Systems επεκτείνει τους ορίζοντές της ξεκινώντας ακόμα μια πρωτοποριακή συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Logistics & Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας του τμήματος των Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

H σύμπραξη αυτή έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια μεταβατική διαδρομή από την καθαρά ακαδημαϊκή θεωρητική γνώση προς την ανάπτυξη πρακτικών προσόντων και δεξιοτήτων των μεταπτυχιακών φοιτητών στην συνεχώς εξελισσόμενη και απαιτητική αγορά στον τομέα των συστημάτων οργάνωσης και διαχείρισης αποθηκών, ικανότητες απαραίτητες σε όσους αποσκοπούν να σταδιοδρομήσουν στο σύνθετο περιβάλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν σε σχετικούς τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθημάτων, τα οποία βοηθούν τους απόφοιτους και τα στελέχη επιχειρήσεων να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις και να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύνθετου περιβάλλοντος των παγκοσμιοποιημένων επιχειρήσεων και συστημάτων εφοδιασμού.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών διακρίνεται για το διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό προφίλ των διδασκόντων, την εμπειρία που προκύπτει από την επιτυχημένη πολυετή λειτουργία του προγράμματος αλλά και για το κύρος του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων.

Η Βογιατζόγλου Systems, είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στον κλάδο των intra logistics και του εξοπλισμού καταστημάτων στην Ελλάδα για πάνω από 30 χρόνια. Ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας του, είναι οι ισχυρές συνεργασίες του, το ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων με κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες και οι σταθερές σχέσεις με τους πελάτες του.

Η εταιρεία, απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, από μεγάλες αλυσίδες λιανικής έως εταιρείες 3PL και εργοστάσια παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος εταιρειών Βογιατζόγλου Systems (τόσο στην Ελλάδα, όσο και τη Ρουμανία που δραστηριοποιείται) έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του, από παραδοσιακά ράφια αποθήκης σε αυτοματοποιημένες και «έξυπνες» λύσεις Logistics. Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει και παραδώσει με επιτυχία αυτοματοποιημένα έργα υψηλής αξίας σε πελάτες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Η Βογιατζόγλου Systems είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με κύκλο εργασιών περί τα 30 εκατ. Ευρώ, απασχολεί περισσότερα από 180 άτομα και έχει τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα – με υποκατάστημα στη Β. Ελλάδα- και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μέσω της θυγατρικής της εταιρείας, Voyatzoglou Systems Romania.

Η φιλοσοφία του ομίλου είναι η εξής: Η επιτυχία πρέπει να είναι αποτέλεσμα σωστής προετοιμασίας αλλά και σοβαρής και τίμιας προσέγγισης του πελάτη. Επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό που είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου. Η οργάνωση και οι σωστές διαδικασίες είναι αυτές που πιστοποιούν την διαφορά της ποιότητας των υπηρεσιών που δύναται να προφέρει η εταιρία Βογιατζόγλου Systems πανελλαδικά αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας .

Η συνεργασία πραγματοποιείται μέσω διάφορων σχεδιαστικών δράσεων όπως : μελέτες και παρουσίαση projects (κυρίως στους αυτοματισμούς αποθηκών), πρακτική άσκηση (Internships) φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος στην εταιρία ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS , επισκέψεις (on-site visits) σε εταιρίες, εφαρμογές διπλωματικών εργασιών (dissertations) σε πραγματικές συνθήκες (real time situations) και συνεργασία των δύο φορέων σε χρηματοδοτούμενα projects του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η συνεργασία στοχεύει στην δημιουργία στελεχών εξοικειωμένων με την εφαρμογή εργαλείων και τεχνικών για την αξιολόγηση και ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικευμένων στο να σχεδιάζουν και να διοικούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες Logistics, με ικανότητες σχεδιασμού προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και διαχείρισης πελατών.

Οι φοιτητές αναπτύσσουν δεξιότητες χρήσιμες για την αξιολόγηση και τη διοίκηση των απαραίτητων σχετικών τεχνολογιών, δημιουργούν ένα προφίλ με ισχυρά αναλυτικά – ποσοτικά χαρακτηριστικά, και αποκτούν ευρείες γνώσεις στο στρατηγικό σχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ