ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο αειφορίας - Υπερκάλυψη κατά 2,3 φορές
Ανανεώθηκε:
Αυξημένη είναι η ζήτηση για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά έχει ήδη υπερκαλυφθεί κατά τουλάχιστον δυο φορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνολική ζήτηση διαμορφώθηκε στα 683,4 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,30%.
Το 67,7% της έκδοσης, ήτοι 203.000 ομολογίες αποκτήθηκαν από ιδιώτες επενδυτές και το 32,3% από ειδικούς επενδυτές.
Η εταιρική ανακοίνωση
Η εταιρική ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προς το Χρηματιστήριο αναφέρει τα εξής:
«Η «Τράπεζα Eurobank A.E.», η «Alpha Τράπεζα Α.Ε.», η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, συνδεδεμένου με ρήτρα αειφορίας, και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» (η «Εταιρεία») προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 10.12.2021, ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 300.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €300 εκατ. Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €683,4 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 2,3 φορές. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,30% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,30% ετησίως. Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 203.000 Ομολογίες (67,7% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 97.000 Ομολογίες (32,3% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές».
CNNi: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ισραηλινών δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κέρδισαν τον πόλεμο με το Ιράν
17:53
Ιταλία: Εγκεφαλικά νεκρός 12χρονος που εγκλωβίστηκε σε τζακούζι
17:42
Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν τη σημασία της αποκατάστασης της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
17:33
Ο Νετανιάχου αποβάλλει την Ισπανία από το κέντρο συντονισμού για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα (vid)
17:22