SUSTAINABLE NEWS

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Υποβολή αιτήσεων για το 50ο πρόγραμμα μεταπτυχιακών και διδακτορικών υποτροφιών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Υποβολή αιτήσεων για το 50ο πρόγραμμα μεταπτυχιακών και διδακτορικών υποτροφιών
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 15η Φεβρουαρίου 2022 INTIME

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων για το 50ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Το φετινό Πρόγραμμα σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 50 χρόνων διαρκούς υποστήριξης των νέων στην πραγματοποίηση των σπουδών που ονειρεύονται, με την Κοινότητα των Υποτρόφων να αριθμεί πλέον περισσότερα από 2.500 μέλη.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 15η Φεβρουαρίου 2022. Οι υποτροφίες καλύπτουν το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές πλήρους φοίτησης, ενώ αφορούν σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία με μεγάλη ζήτηση και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αίτηση υποτροφίας μπορούν να υποβάλουν πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι.

Για τα όνειρα που ξεκινούν με την υποτροφία και τα συναισθήματα που γεννιούνται με την απόκτησή της, καθώς και για το επόμενο βήμα στις σπουδές τους, μιλούν ορισμένοι από τους υποτρόφους του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ.

Μέσα από το πρόγραμμα θεσμό, συνώνυμο της διαχρονικής δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την προαγωγή της παιδείας, απονέμονται περίπου 60 υποτροφίες κάθε χρόνο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επιλογή των υποτρόφων στηρίζεται στις υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές επιδόσεις και λαμβάνει υπόψιν την οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην προσωπικότητά τους, τη στοχοπροσήλωση και την αγάπη προς το αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη: «Η Κοινότητα των Υποτρόφων περιλαμβάνει περισσότερους από 2.500 ανθρώπους που χάραξαν την πορεία τους με μεγάλη πίστη στις δυνατότητες και στα όνειρά τους. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με μισό αιώνα πλέον ιστορία, μετουσιώνει στο έπακρο το όραμα του Ιδρυτή του για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους και εκφράζει τη διαχρονική δέσμευση του Ιδρύματος στην προαγωγή της παιδείας και την υποστήριξη των νέων. Με το βλέμμα στα επόμενα 50 χρόνια έργου για το Ίδρυμα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να στηρίζουμε τις επιλογές των νέων που ξεκινούν τώρα να ονειρεύονται, σχεδιάζοντας το δικό τους μέλλον».

Τα 24 επιστημονικά πεδία που περιλαμβάνονται στο 50ο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι τα ακόλουθα:

  1. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
  2. Μηχανική Μάθηση & Εφαρμογές
  3. Ανάλυση Δεδομένων- Επιστήμη Δεδομένων
  4. Ψηφιακές Τεχνολογίες
  5. Τεχνολογίες Δικτύων Η/Υ, Οπτικών Δικτύων και Δικτύων Ασύρματων επικοινωνιών
  6. Τεχνητή Νοημοσύνη - Ρομποτική
  7. Μικροηλεκτρονική & Ενσωματωμένα Συστήματα
  8. Τεχνολογίες Νέφους και Έξυπνων Συσκευών
  9. Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία
  10. Παραγωγή και διαχείριση Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμη Υλικών
  11. Περιβαλλοντικές Επιστήμες
  12. Γεωπονία
  13. Βιολογία
  14. Στοχευμένη Ανάπτυξη Φαρμάκων
  15. Βιοϊατρική Τεχνολογία και Πληροφορική Επιστημών Ζωής
  16. Αναγεννητική Ιατρική
  17. Μοριακή Ιατρική - Κυτταρικές θεραπείες & Βιοκαινοτομία
  18. Ρομποτική Χειρουργική - Τηλεχειρουργική
  19. Επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας - Τεχνολογία Τροφίμων
  20. Εκτίμηση & Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού & Φαρμακευτικού Κινδύνου
  21. Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα
  22. Βιοκλιματικός Σχεδιασμός στην Αρχιτεκτονική
  23. Προστασία Μνημείων
  24. Αντισεισμική Τεχνολογία, Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική

Οι προϋποθέσεις για τη λήψη των υποτροφιών ορίζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη του 50ου Προγράμματος Υποτροφιών, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στην ενότητα Υποτροφίες. Το υποστηρικτικό υλικό που επίσης παρέχεται στην ίδια διεύθυνση περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης, συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία της υποβολής, καθώς και πρότυπα συστατικών επιστολών, για τη διευκόλυνση των υποψηφίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ