SUSTAINABLE NEWS

Για πρώτη φορά το 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της IAEE διοργανώνεται στην Αθήνα

Για πρώτη φορά το 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της IAEE διοργανώνεται στην Αθήνα

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) φιλοξενεί, για πρώτη φορά το 17ο Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Συνέδριο της IAEE (Διεθνούς Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας) από τις 21-24 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα «The Future of Global Energy Systems», στο οποίο κρατικοί αξιωματούχοι, επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και σημαντικοί εκπρόσωποι εταιρειών του ελληνικού και διεθνούς ενεργειακού γίγνεσθαι, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις σε μια εποχή τεκτονικών αλλαγών για τον ενεργειακό τομέα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ήδη δημιουργήσει αναταραχή στην λειτουργία των παγκόσμιων ενεργειακών συστημάτων και οι αναλυτές εκτιμούν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή αυτής της κρίσης. Η Ευρώπη προετοιμάζεται για τον πιο δύσκολο ενεργειακό χειμώνα των τελευταίων 30 ετών. Η απειλή διακοπής της ροής φυσικού αερίου και η μεγάλη εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία έχει δημιουργήσει τις συνθήκες μιας τέλειας καταιγίδας στον ενεργειακό τομέα.

Η εκτίναξη των τιμών ενέργειας ανεβάζει το κόστος, αυξάνει τους κινδύνους ενεργειακής φτώχειας και ωθεί την ανάγκη για ταχύτερη υιοθέτηση πολιτικών που επιταχύνουν την μετάβαση σε καθαρότερες και οικονομικότερες μορφές ενέργειας.

Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, η εξοικονόμηση ενέργειας και η προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως είναι η παραγωγή πράσινου υδρογόνου, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, οι υβριδικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά είναι τα κλειδιά για την ενεργειακή μετάβαση και την απανθρακοποίηση, όπως προδιαγράφει το Fit-For-55 και ενισχύει το σχέδιο REPowerEU.

Η πολυπλοκότητα και το βάθος αυτής της ενεργειακής κρίσης είναι αδιαμφισβήτητες, καθώς επηρεάζει σε πολλαπλά επίπεδα την καθημερινότητα των πολιτών και τις οικονομίες των χωρών, οι οποίες μόλις είχαν καταφέρει να ανακάμψουν από την πανδημία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνέδριο θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό forum όπου θα αναλυθούν οι επιπτώσεις, οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που απορρέουν από την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση.

Δείτε περισσότερα για το 17ο Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Συνέδριο των ΗΑΕΕ/IAEE και εγγραφείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ