SUSTAINABLE NEWS

Πλένουμε τα πιάτα με κρύο νερό: Εξοικονομούμε ενέργεια – Κάνουμε βιώσιμη την καθημερινότητά μας

Πλένουμε τα πιάτα με κρύο νερό: Εξοικονομούμε ενέργεια – Κάνουμε βιώσιμη την καθημερινότητά μας

Κύριο ζητούμενο για καθέναν και καθεμία από εμάς, την εποχή της αύξησης του ενεργειακού κόστους είναι το πώς θα περιορίσουμε αυτό το έξοδο για το νοικοκυριό μας. Την ίδια στιγμή, θεωρείται πλέον δεδομένη η ανάγκη να αναδιαμορφώσουμε την καθημερινότητά μας, ώστε να αποκτήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να βελτιώσουμε τις συνήθειες που ακολουθούμε εδώ και χρόνια, ώστε να περιορίσουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε και την ίδια στιγμή, να συμμετέχουμε έμπρακτα στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη;

Παρότι αρκετοί θεωρούν πως μία eco friendly καθημερινότητα απαιτεί από εμάς να προχωρήσουμε σε δραστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, η πραγματικότητα είναι διαφορετική – κυρίως χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Διότι αυτό που χρειάζεται αρχικά, είναι να γίνουμε λίγο πιο ευσυνείδητοι, πραγματοποιώντας ένα μικρό βήμα κάθε μέρα, μία μικρή αλλά αποτελεσματική αλλαγή, ώστε να αποκτήσουμε σταδιακά μία καλύτερη καθημερινότητα, η οποία θα «αγκαλιάζει» και δεν επιβαρύνει περισσότερο, το μεγάλο σπίτι που μας φιλοξενεί όλους, δηλαδή το οικοσύστημα. Με τη βοήθεια καινοτόμων προϊόντων, μπορούμε τώρα να το επιτύχουμε εύκολα και απλά.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, από πού θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια; Ποια είναι η πρώτη αλλαγή που σε βάθος χρόνου θα μας οδηγήσει σε έναν τρόπο ζωής ο οποίος θα μας αντιπροσωπεύει και θα μας βοηθά καθημερινά να περιορίσουμε την άσκοπη σπατάλη ενέργειας; Κι όμως, το σημείο εκκίνησης είναι η κουζίνα μας και πιο συγκεκριμένα ο νεροχύτης, αφού αλλάζοντας τον τρόπο που πλένουμε τα πιάτα μας, όχι μόνο θα εξοικονομήσουμε ενέργεια αλλά θα κερδίζουμε χρήματα και από το ποσό που λαμβάνουμε στον λογαριασμό του ρεύματος.

Εξοπλίζοντας τον νεροχύτη με έναν πολύτιμο «σύμμαχο» αστραφτερής καθαριότητας

Είναι αλήθεια πως στο πλύσιμο των πιάτων δεν θέλουμε να κάνουμε «εκπτώσεις». Θέλουμε μαγειρικά σκεύη και σερβίτσια που αστράφτουν από καθαριότητα, διότι έτσι διασφαλίζουμε τη βασική υγιεινή της οικογένειας, σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα όπως η διατροφή. Επιπλέον, όταν δεν προσφέρουμε στα πιάτα μας ένα σχολαστικό και αποτελεσματικό πλύσιμο, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσουμε με καινούργια σετ.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει το σχολαστικό πλύσιμο των πιάτων με το καυτό νερό και παράλληλα με αρκετή προσπάθεια πάνω από τη στοίβα με τα άπλυτα. Κι όμως, αυτή η συνήθεια μπορεί στο εξής να αλλάξει, καθώς ήρθε η ώρα να εξοπλίσουμε τον νεροχύτη της κουζίνας μας με το Fairy Max Power. Πρόκειται για τον πολύτιμο «σύμμαχό» μας στο πλύσιμο των πιάτων, ο οποίος ενεργεί γρήγορα, ακόμα και με κρύο νερό, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τα σκληρά λίπη και αφήνοντας τα πιάτα μας αστραφτερά καθαρά. Κάπως έτσι, γυρίζοντας τον μοχλό της βρύσης στους 23°C αντί για τους 36°C, δηλαδή πλένοντας τα πιάτα μας με νερό που έχει θερμοκρασία δωματίου, θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε έως και 50% της ενέργειας που καταναλώνουμε έως τώρα, όταν πλένουμε τα πιάτα μας. Διότι, έχει αποδειχθεί πως το Fairy Max Power καθαρίζει εκπληκτικά ακόμη και με πιο κρύο νερό, ανεξάρτητα από το πόσο επίμονα είναι τα υπολείμματα που υπάρχουν στα σκευή μας.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του νερού και μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα

Μπορεί μέχρι σήμερα να θεωρούσαμε πως όσο πιο ζεστό είναι το νερό με το οποίο πλένουμε πιάτα, τόσο πιο γρήγορη και αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία του πλυσίματος, ωστόσο, για να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αποκτήσουμε έναν πιο eco friendly, χρειάζεται να αλλάξουμε και την αντίληψή μας γύρω από κάποια καθημερινά ζητήματα.

Ναι, οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού μπορεί να εξασφαλίζουν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στα πιάτα μας, όμως, το ίδιο αστραφτερό αποτέλεσμα μπορούμε να το πετύχουμε και χάρη στη νέα, ανανεωμένη σύνθεση του Fairy Max Power, η οποία μας παρακινεί να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία του νερού, κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας. Το «μυστικό» βρίσκεται φυσικά, στη σύνθεσή του, που είναι εξαιρετικά απαλή και ισχυρή. Έτσι, το συγκεκριμένο υγρό απορρυπαντικό πιάτων απομακρύνει εύκολα και γρήγορα τα πιο σκληρά λίπη και μάλιστα, χωρίς να επηρεάζει την υφή των χεριών μας, ενώ αφήνει τα πιάτα αστραφτερά καθαρά με μία μόνο σταγόνα. Σε κάθε περίπτωση, αλλάζοντας τη θερμοκρασία από τους 36 στους 23 βαθμού (θερμοκρασία δωματίου), δεν μειώνουμε μόνο το οικολογικό μας αποτύπωμα, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, αλλά γλιτώνουμε και ένα αξιοσημείωτο χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μοιάζει απίθανο πως μία τόσο μικρή κίνηση, μπορεί σε βάθος χρόνου να έχει τόσο σπουδαίο αντίκτυπο στο περιβάλλον αλλά και την καθημερινότητά μας. Ακριβώς για αυτό, πραγματοποιώντας πολλές τέτοιες μικρές αλλαγές, οι οποίες μας επιτρέπουν να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα, θα συμμετέχουμε έμπρακτα στην προστασία του οικοσυστήματος, μειώνοντας το ποσό που ξοδεύουμε στα πάγια έξοδα του νοικοκυριού μας. Όπως και να έχει, σε αυτή τη προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε για «σύμμαχό» μας το Fairy Max Power, το οποίο έχει ακαταμάχητο άρωμα, καθαρίζει εκπληκτικά τα πιάτα και μας παρακινεί να αποκτήσουμε καλύτερες συνήθειες, που ωφελούν τον πλανήτη αλλά και την τσέπη μας.