ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δυσκολεύει η μάχη της Shannen Doherty με τον καρκίνο αλλά εκείνη αντέχει να μιλάει για αυτή

Δυσκολεύει η μάχη της Shannen Doherty με τον καρκίνο αλλά εκείνη αντέχει να μιλάει για αυτή

Είναι μια μάχη ανθρώπινη, λυσσαλέα και σκληρή. "Είχα καρκίνο στο στήθος που έκανε μετάσταση στους λεμφαδένες. Για αυτόν τον λόγο κάνω χημειοθεραπεία και θα ακολουθήσουν οι ακτινοβολίες" εξομολογήθηκε η Μπρέντα της εφηβείας μας, Shannen Doherty σε τηλεοπτική συνέντευξη της στο ET που συγκινεί.

 

Ανθρώπινη και πέρα από όλα, κανονική, η 45χρονη από το Μέμφις, αφού μοιράστηκε την πάλη της με τον καρκίνο του μαστού στα social media προχώρησε σε ακόμη περισσότερες εξομολογήσεις μιας ανθρώπινης μάχης.

"Το άγνωστο είναι αυτό που με τρομάζει πιο πολύ. Θα έχει αποτέλεσμα η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες; Θα πρέπει να ξαναζήσω αυτήν την ταλαιπωρία; Ολα τα άλλα είναι διαχειρίσιμα: ο πόνος, η ζωή χωρίς μαστό, όλα είναι διαχειρίσιμα. Η ανησυχία για το μέλλον σου και για το πώς αυτό θα επηρεάσει τους ανθρώπους που αγαπάς είναι το πιο δύσκολο" πρόσθεσε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι την δυσκόλεψε περισσότερο η Doherty δεν δίστασε να απαντήσει ότι αυτό που την ταλαιπώρησε είναι η διαδικασία επιλογής νέου στηθόδεσμου, μετά από τη μαστεκτομή τόσο που ξέσπασε σε κλάματα στο δοκιμαστήριο. Επίσης εξομολογήθηκε για το σοκ της απώλεις των μαλλιών της μετά τη δεύτερη χημειοθεραπεία της.

"Προσπαθούσα να τα χτενίσω και έπεφταν. Θυμάμαι να κρατάω τούφες στα χέρια μου και να τρέχω κλαίγοντας στη μητέρα μου, φωνάζοντας 'Κοίτα, τα μαλλιά μου'. Κόντεψα να τρελαθώ. Της είπα να πιάσει το ψαλίδι από την κουζίνα, και προσπάθησε να με αποτρέψει. Εγώ επέμενα και έτσι μάζεψε τα μαλλιά μου σε αλογοουρά και τα έκοψε" η ηθοποιός που δίνει τον πιο μεγάλο αγώνα της ζωής της.

"Νιώθω καλύτερα όταν ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω έστω έναν ακόμη καρκινοπαθή εκεί έξω"

https://www.instagram.com/p/p

Να νικήσει τον καρκίνο αλλά και την καρκινοφοβία που συνοδεύει την ασθένεια που όλοι επιθυμούν να ξορκίσουν ακόμη και αν είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας, απομονώνοντας τους καρκινοπαθείς από μια κανονικότητα πολύτιμη και ουσιαστική.

"Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι είναι ο καρκίνος. Ναι, σε γερνάει, αλλά μπορεί και να φουσκώσεις από τα φάρμακα. Υπάρχουν τόσες πολλές παρενέργεις. Δεν ήθελα κανένας να με βγάλει φωτογραφία βγαίνοντας από το σουπερ μάρκετ και να φωνάξει 'Θεέ μου, κοίτα την'. Ηθελα να μιλήσω ανοιχτά για αυτό. Είναι πιο εύκολο να ζήσω με καρκίνο αν ξέρω ότι βοηθάω έναν άνθρωπο τουλάχιστον ακόμη" είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ